Kadirli Belediyesi'nden Enerjide Tarihi Adım: GES Projesi Üretime Başladı

Kadirli Belediyesi'nden Enerjide Tarihi Adım: GES Projesi Üretime Başladı

Kadirli Belediyesi'nden Enerjide Tarihi Adım: GES Projesi Üretime Başladı

Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, ilçenin enerji alanında büyük bir atılım gerçekleştirdiğini duyurdu. Dünya Bankası aracılığıyla sağlanan SSP 2 Ek Kredi Paketi kapsamında hayata geçirilen 'Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi' tamamlanarak üretime geçti.

Kadirli'de Bir İlk: GES Projesi Hayata Geçti

Belediye tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan bu proje sayesinde, Kadirli'nin sürdürülebilir enerji hedeflerine önemli katkılar sağlanması bekleniyor. GES, belediyenin enerji giderlerini azaltarak kaynakların daha verimli kullanılmasına da olanak tanıyacak.
Enerji Maliyetleri Düşecek, Çevre Kazanacak
Başkan Olcar yaptığı açıklamada, “Bu proje sadece bir enerji yatırımı değil, aynı zamanda çevreye duyarlı ve geleceği hedefleyen bir vizyonun ürünüdür. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Önceki Haber Güngör Geçer: "Halkın İradesi En Güçlü Söz"
Sonraki Haber Adana’da ekmek fiyatı 15 TL’ye yükseldi
Benzer Haberler
Rastgele Oku